Main » 2009 » Август » 08
Шунката се нарязва на филийки и...
|
В тенджера се слага водата заедно със солта...
|
Водата, олиото и щипката сол...
|
Обелваме и нарязваме на кубчета...
|
Макароните се сваряват в 1 л. подсолена...
|
Захарта се слага в дълбок съд да...
|
Отделяте 1/4 от захарта и я...
|
В средно голяма купа разбийте добре...
|
Всички продукти се смесват за маринатата...
|
Шаранът се почиства от люспите...
|
Пуйката се измива и посолява...
|
Счукайте мащерката с чесъна, настърганата...
|
В мазнината се задушава ситно нарязаният...
|
Обелените и нарязани на кубчета картофи...
|
Лукът се нарязва на ситно и се...
|
Избират се лозови листа и се измиват...
|
Тиквичките се настъргват на ренде и...
|
Празът се измива, почиства и нарязва...
|
Намажете
формата за запичане с...
|
Ситно нарязаният лук се задушава в...
|
Месото се нарязва на порционни парчета...
|
Нарежете месото на порции, а лука...
|
Месото се нарязва на порционни парчета...
|
В 1 л кипяща вода се слагат солта, олиото...
|
Лещата се изчиства, измина се в няколко...
|
Приготвянето се състои в смесване на...
|
Слагат се 2 л. вода да заври...
|
Шкембето се почиства старателно с върха...
|
Телешките гърди се поставят в подходящ съд...
|
Картофите се измиват и се сваряват в гореща...
|
Морковите и ряпата се изчистват, измиват...
|
Патладжаните и чушките се изпичат и се обелват...
|
В купа за салата се нарязва печения пипер...
|
Доматите се нарязват на кубчета, краставицата...
|
Чушките се нарязват на малки квадратчета...
|
Филиите се топят в прясното мляко, след...
|
Кашкавалът се настъргва в по-дълбок съд и към...
|
Кус-кусът се вари в кипяща подсолена вода...
|
С обилно намазани с олио ръце късайте...
|
Към 3/5 от брашното, разредено с 1/3...
|
Хлябът се нарязва на тънки филийки...
|
Киселото мляко се разбърква със содата...
|
На дъното на гювече се слага резенче...
|
Кашкавалът се нарязва на четири триъгълни...
|
На котлона се поставя съд с вода и супена...
|
Пиперките се изчистват от семето и се...
|
Към разбитите с прясното мляко яйца...
|
В чаша с широко гърло се смесват джинът...
|
Във водна чаша се поставя лед...
|
В чаша за уиски се поставя лед...
|
Висока чаша се напълва до половината...
|
В шейкър се смесват лед, уиски...
|
В шейкър се слагат кубчетата лед...
|
Широка чаша се напълва до половината...
|
Приготвя се в цилиндрична чаша за...
|
Ледът се слага в шейкър. Прибавят се...
|
Джинът, лимоновият сок и пудрата...
|
Ледът, джинът и вермутът се смесват...
|
В цилиндрична гладка чаша се наливат...
|
Нейното научно родово име - сатурея...
|
Това е зеленият плод на растението, сушен...
|
Сладкият червен пипер, с който така сме...
|
Миризливата целина е почитана още от древните...
|
Това е многогодишно растение от семейството на...
|
Той е една от древните маслодайни...
|
Семената му са познати от древността...
|
Някога вярвали, че риганът гони зли духове...
|
Ароматна подправка, с месест сочен...
|
Още старите гърци и римляни използвали...
|
Подобно на дафиновото дърво, в древността...
|
Магданозът е богат на желязо, калций...
|
За подправка се използват както листата, така...
|
Още във Вавилон го отглеждали като...
|
Двугодишно или многогодишно етерично-маслено...
|
Наричат го още кимел, див анасон...
|
За подправка се използват недоразвитите...
|
Родината на канелата е остров Шри-Ланка...
|
Наречено още мускатово орехче...
|
У нас е по-познат като тарос и е...
|
Многогодишно растение. Размножава се чрез...>>
|
У нас подправката е известна още като исиот...>>
|
Познат е още като селим или лющян...
|
Дафиновото (лаврово) дръвче произхожда...
|
Вероятното отечество на босилека е предна Индия...
|
Тази подправка е позната у нас още като пиментови зърна...
|
|
|
Гласувайте за нас! |
|
По страни |
|
|