Супа топчета:
200 гр. кайма
50 гр. ориз
1 морков
2 глави кромид лук
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
1 домат
1 картоф
1 с.л. брашно
Чер пипер
Магданоз
Сол |
|
|
|
| Топчета: към каймата се прибавя 1 ситно нарязана глава лук, едно
яйце, чер пипер, сол и 1/3 от измития ориз. Правят се малки топчета от
сместа и се овалват в брашно.
Слагат се 2 л. вода да заври. Другата глава лук и морковът се нарязват
на ситно и се слагат във врящата вода. След като лукът и морковът
започнат да омекват, приготвените топчета се пускат във врящата вода.
След 5 - 8 мин. се добавя останалият ориз, заедно с настърганият домат
и нарязаният картоф. Когато супата е готова, се прибавя ситно нарязан
магданоз и се застройва с разбитото яйце и киселото мляко. |