Съб, 2024-12-21, 18:01Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Август » 8 » Еклери:
20:39
Еклери:
  • 250 мл вода
  • 100 мл олио
  • щипка сол
  • 2 чаши(чаени) брашно
  • 5 яйца
Крем за еклерите:
  • 1л.прясно мляко
  • 1 и 1/2 чаени чаши  захар
  • 1ванилии
  • 10 суп. лъж.  брашно
  • 1 яйце
8229_0.jpg
Начин на приготвяне:

На тестото:
  • Водата, олиото и щипката сол ги слагаме в тенджерка  да заврят на котлона.
  • След което сваляме от котлона и сипваме брашното, бъркаме докато стане гладка смес.
  • Предварително разбитите яйца ги сипваме на тънка струйка постепенно в сместа.
  • С шприц или с помощта на лъжица  правим еклерчетата в предварително намазнена тава.
  • Печем ги в умерена фурна докато станат златисти. Изключваме фурната и ги оставяме малко да постоят вътре.
На крема:
  • Слагаме в съд  млякото да заври, прибавяме захарта . Разбиваме яйцето с брашното и малко пр. мляко и когато млякото започне да завира ги изсипваме в него като бъркаме енергично. След като свалим крема от огъня слагаме ванилията.
  • Готовите  еклери се пълнят с шприц, но може да се разрежат на половинки и да им се сложи крема.
  • Пълнят се и се украсяват с шоколадова глазура.

Category: ДЕСЕРТИ | Views: 1040 | Added by: oldnickns | Rating: 1.0/1
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Август 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините