Зеленчукова супа: 250 г зелен фасул 1/4 малка зелка 1 морков 1 зелена пиперка 4 домата 1 глава лук 1 непълна кафена чаша олио щипка сол щипка червен пипер чубрица магданоз
| |
|
|
| В
1 л кипяща вода се слагат солта, олиото и нарязаният лук и морков. След
няколко минути се прибавя предварително изчистеният и нарязан зелен
фасул, а след 10 мин — и останалите зеленчуци, също измити и нарязани,
червеният пипер и чубрицата. Супата ври 25 мин, след което се прибавя
нарязаният магданоз, и се сваля от огъня. Ако е на клонче, чубрицата се
изважда. Може да се поднесе и с нарязана люта чушка. Супата е вкусна и
когато е студена.
|