• зелени, жълти и червени чушки
• карфиол
• моркови
• зеле
• зелени домати
• целина
• магданоз
За саламурата:
• 12 с.л. морска сол
• 8 ч.ч. вода
• 4 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. захар
Измийте добре чушките и ги почистете от дръжките и семките. Нарежете ги
на кръгчета или парчета. Морковите почистете добре и нарежете на
колелца. Карфиолът почистете от зелените листа и накъсайте на малки
букетчета. Доматите нарежете на резени. Зелето нарежете на ситно.
Магданоза и целината нарежете на дребно. Пригответе саламурата като
сложите всички продукти в тенджера и я поставите на печката. Оставете да
заври и внимавайте всичко да е добре разтворено. В буркани от 3 л
наредете ред зеле, моркови, чушки, домати, като между тях ръсите
магданоз и целина. Изсипете врящата саламура в бурканите и веднага
затворете с капачки. Обърнете бурканите наопаки и покрийте с кърпа, за
да изстинат по-бавно. Съхранявайте на тъмно и прохладно място.
|