Съб, 2024-12-21, 17:42Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Август » 8 » ДЖИНДЖИФИЛ:
17:13
ДЖИНДЖИФИЛ:

ДЖИНДЖИФИЛ:

У нас подправката е известна още като исиот или имбер. Има подобен на лимон мирис. Родината му е югоизточна Азия. Джинджифилът представлява стройно, около 2 метра високо тръстикообразно растение. В кулинарията и медицината се използва само разклонената грудка. Тънка коричка пази месестата, жълтеникава вътрешност на корена. На пазара се среща най-често като обелено от външната обвивка коренище. Продава се пресен, сушен и смлян. Пресният джинджифил има превъзходен мирис на лимон и лют, парещ вкус.
Джинджифилът успокоява болките, укрепва сърцето, държи ниско нивото на холестерина. Освен това укрепва имунната система, стимулира циркулацията на кръвта и възбужда апетита.
Използва се широко в китайската, карибската и индийската кухни. Джинджифилът превръща една обикновена зеленчукова манджа в празнично ястие. Ако е смлян, достатъчна е дозата “на върха на ножа”, за да подобри вкуса на цели четири порции. Въпреки лютивината му, той се използва и за сладки блюда. Подобрява например вкуса на компотите от сушени плодове. Често се използва за приготовлението на сладкиши и курабийки. Специалните немски коледни сладки се подправят с джинджифил. Корените се използват също така за приготвяне на сиропи и ликьори. В Ориента ги захаросват и хапват като бонбони. Джинджифиловият сироп и бонбоните са прекрасна добавка към сладоледи и плодови салати.

Category: ПОДПРАВКИ | Views: 772 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Август 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините