Нед, 2020-11-29, 07:22Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Август » 8 » Палачинки с ягодов сироп:
20:01
Палачинки с ягодов сироп:

Палачинки с ягодов сироп:

Продукти:

За палачинките:

3 яйца
3 жълтъка
180мл вода
250мл прясно мляко
1/2ч.лъж. сол
230г брашно
100г разтопено масло

За ягодовия сироп:

300г нарязани ягоди
3 суп. лъж. захар
1 суп. лъж. лимонов сок
пресни ягоди за украса







 

  • В средно голяма купа разбийте добре първите 4 продукти.
  • Добавете брашното и солта, за да получите гладка смес.
  • Добавете маслото. Сместа за палачинки трябва да е достатъчно гъста, че да
  •  покрие задната страна на метална лъжица. Ако сместа е прекалено гъста, добавете
  • малко прясно мляко.
  • Покрийте сместа и я оставете на студено за 1 час.

  • В средно голяма купа смесете ягодите, захарта и лимоновия сок.
  • Оставете ягодовата смес да постои 10 минути на стайна температура.
  • Бъркайте плодовата смес, докато получите сироп.

  • Намажете 20 cm-ов тиган за палачинки със салфетка, напоена в мазнина.
  • Загрейте тигана на умерен огън.
  • Вдигнете тигана от огъня и покрийте дъното му с палачинковата смес.
  • Разпространете сместа равномерно по цялото дъно.
  • Върнете тигана на огъня. Оставете сместа да се запържи 30 секунди, докато
  • центърът образува коричка.
  • С помощта на пластмасова или дървена шпатула обърнете палачинката и я
  • опържете от другата страна още 10 секунди.
  • Извадете я от тигана и я поставете на гладка повърхност. Поддържайте я топли.
  • Намазнете отново тигана със салфетка. Повторете процедурата за останалата част.
  • Сгънете всяка палачинка така, че да получите триъгълник.
  • Залейте палачинките с ягодовия сироп, докато са още топли.
  • Украсете ги с цели ягоди и сервирайте.
Category: ДЕСЕРТИ | Views: 698 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Август 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините