Крем Карамел:Продукти:
500мл прясно мляко
200г захар
4 яйца
1 пакетче ванилия
|
|
|
|
| |
- Отделяте 1/4 от захарта и я карамелизирате в подходящите
- огненоопорни съдове.
- Сварявате млякото, подсладете го с останалата захар и го
- оставете да изстине, след което прибавете към него разбитите яйца и
ванилия.
- Прецедете сместа и изсипете в купичките с карамелизираната захар.
- Слагате купичките в тава, в която наливате студена вода (до половината на чашките).
- Крема го оставяте да изстине във водата в която е опечен.
- Преди поднасянето чашките с крема ги обръщате в десертни чинийки.
- По желание може да го гарнирате с ягоди, малини, боровинки
с резени от
- банан, киви, портокал и други плодове според сезона или от
сладка
|