Мусака:
- 500 гр кайма
- 1 кг картофи
- 2 - 3 домата (може и от консерва)
- 2 глави лук
- черен пипер
- червен пипер
- сол
- чубрица
- мазнина
За заливката
- 2 яйца
- 1 чаена чаша мляко ( може прясно или кисело)
- 2 с. л. брашно
| | Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината, прибавят се настърганите
домати и след това каймата. Разбърква се за да не остане каймата на
едри парчета. Прибавят се подправките - черен пипер, червен пипер и
чубрица. Картофите се обелват и нарязват на кубчета, сипват се в
тавата, посоляват се, прибавя се сместта от доматите и каймата,
разбъркват се и се заливат с гореща вода докато се покрие изравнената
смес. Пече се до зачервяване. След това се залива с приготвената смес
от яйцата, брашното, млякото и малко сол. Отново се запича до
зачервяване на заливка. |