Кавърма - кебап:600 г свинско (агнешко, телешко) месо 75 мл олио 420 г кромид лук (праз лук) 250 г чушки капии 50 г люти чушки 25 г доматено пюре 50 мл червено вино 15 г магданоз 10 г чубрица 2,5 г червен пипер 1,5 г черен пипер 10 г сол
| | • Месото се нарязва на порционни парчета по 25-30 г и се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук. • Като се изпари водата, отделяща се от вложените продукти, се прибавят
нарязаните на ивички чушки, червеният пипер, едро смленият черен пипер,
солта и разреденото доматено пюре. • След 4-5 минути се добавят виното, лютите чушки (цели), част от магданоза, нарязан на дребно, чубрицата и малко бульон. • Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне напълно месото. • При поднасянето порциите се поръсват с останалия дребно нарязан магданоз. |