Телешко варено: телешко месо – гърди 700 гр.
олио – 1 с. л.
лук – 50 гр.
сол – 4 ч. л.
моркови - 100 гр.
магданоз – 10 гр.
целина - 30 гр.
корени - от магданоз 1 бр.
домати – 100 гр.
черен пипер – 1 гр.
картофи – 250 гр.
|
| Телешките гърди се поставят в подходящ съд, заливат се с 6 чаши гореща
вода, посоляват се. Добавя се корен магданоз и се вари на слаб огън,
като постоянно се препенва.
Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и се нарязва на по - едри парчета.
В горещия бульон се прибавят нарязаните на кръгчета моркови и целината,
а 10 минути след като кипнат, се добавят картофите, нарязани на
кубчета, доматите, срязани на
четвъртинки, и обезкостеното месо.
След сваряването на картофите яденето се смъква от огъня, добавя му се черен пипер и се посолява при нужда.
При сервирането се посипва със ситно нарязан магданоз. |