Шкембе чорба:
- 1/2 кг. шкембе (телешко или свинско)
- 200 мл.прясно мляко
- 2 - 3 с.л. масло
- 1 с.л.червен пипер
- сол
- ч глава чесън
- 5 - 6 с.л.оцет
- лют червен пипер
| |
|
|
| Шкембето се почиства старателно с върха на остър нож
и се вари в голямо
количество подсолена вода, на силен
огън около 3 часа. Водата не бива
да извира.
След сваряването се нарязва на малки парченца и се връща в бульона.
Маслото се запържва с червения пипер и се изсипва при шкембето, заедно
с прясното мляко.
Чесънът се счуква с малко сол и се покрива с оцета.
Шкембето се сервира с чесън и лют червен пипер или стрита люта чушка, на вкус. |