5 свински крачета 2 глави лук 1 морков 1/2 глава
целина 2 дафинови листа 2 корена от магданоз 5-6 зърна бахар 3-4
карамфила 10-12 зърна черен пипер 1 чаена чаша прясно мляко 2
главички чесън 1/2 пакетче масло 3-4 супени лъжици оцет сол на вкус
След като се измият, свинските крачета се заливат със студена подсолена вода и се слагат да се варят.
Като поомекнат, се прибавят нарязаните целина, моркови, корените от
магданоз, дафиновите листа, бахарът, зърната черен пипер, карамфилът и
ситно нарязаният лук и скилидките от едната глава чесън.
Когато свинските крачета са се разварили, се вадят, като месото от тях
се отстранява, нарязва се ситно и се връща в прецедения бульон.
Прибавят се прясното мляко и сгорещеното масло. При поднасяне се
сервира и съд, в който сме сложили оцета и стритите скилидки чесън от
втората глава.
|