750 г свинско, овнешко или телешко месо 3/4 ч.ч. (150 мл) растително масло 3-4 глави (200 г) кромид лук 4-5 бр. (300 г) домати 4-5 бр. (250 г) зелени чушки 1-2 бр. (250 г) патладжани 1 шепа (100 г) бамя 3-4 бр. (300 г) картофи 1 шепа (150 г) зелен фасул 1 ч.л. (5 г) червен пипер 2-3 бр. лютиви чушки магданоз сол
Месото се нарязва на парчета, посолява се и се слага в пръстен гювеч
или тавичка заедно с мазнината. Пече се в средно силна фурна до
полуготовност. Разбърква се с прибавените към него червен пипер и
нарязаните зеленчуци (без картофите) и отново се поставя във фурната.
Когато поомекне зеленчукът, се прибавят картофите, нарязани на колелца,
и малко топла вода. Гювечът се посолява на вкус и се пече, докато
остане с малко сос. След изваждането му от фурната се прибавя ситно
нарязаният магданоз.
|