120 г сух салам или луканка 80 г миди, пресни или мариновани 80 г скариди 80 г месо от калмари 80 г месо от раци 1 глава лук 1 скилидка чесън 120 г овче сирене - например Пекорино, Брочо или Канестрато 150 г домати 8 с.л. балсамиков оцет щипка лют червен пипер шепа пресни листа босилек сол черен пипер зехтин
Салама се нарязва на лентички и се слага настрана. Доматът се нарязва
на кубчета. Всички морски деликатеси се отцеждат. Нарязва се чесънът на
ситно, лука също. Загрява се малко зехтин, запържва се лука (леко),
слагат се чесъна и морските дарове. Запържват се за кратко, но на много
силен огън. Слагат се подправките, разбърква се и се сваля от огъня.
Добавят се домата и салама, разбърква се и се оставя да се охлади.
Слагат се оцета и още зехтин, като марината. Сервира се с босилека и
настърганото овче сирене.
|