смляно телешко месо 750 г, яйца 4 бр.,
моркови 150 г (2-3 бр.), сухар 75 г (1
филия), растително масло 50 мл (1/4
чаена чаша), гъби печурки 150 г,
картофи 1 кг, кромид лук 100 г (1-2
глави), червен и черен пипер,
магданоз и сол на вкус.
Смляното месо се смесва с
едро настъргания лук, 1 яйце,
червения и черния пипер, ситно
нарязан магданоз и сол на вкус и се
разстила върху мокра дъска. Върху
месото се изсипва предварително
приготвената плънка от морковите и
гъбите, нарязани на ситно и сварени
в подсолена вода, сухара, накиснат
във вода, трите яйца, сварени до
твърдо и нарязани на малки кубчета,
и малко сол.
От месото и плънката се
оформя руло, което се поставя в
намазана с масло тавичка, полива се
с мазнината и се пече в силно
сгорещена фурна.
Отстрани на рулото се
поставят картофите, нарязани на
дължина и посолени на вкус.
|