1 бр. пиле около 1 кг 6 с.л. олио 3 глави лук 1 с.л. доматено пюре 1 с.л. брашно 1 ч.л. червен пипер 1 ч.ч. вино 3-4 бр. моркови 1 глава целина 250 г гъби 200-250 г грах 2-3 бр. картофи 5-6 бр. домати магданоз
Пилето се изчиства, измива и нарязва на късове. Месото се запържва в 3
с.л. олио и когато се зачерви, в същата мазнина се запържва ситно
нарязаният лук, доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Залива се
с гореща вода и виното и се вари на умерен огън. Отделно в 3 с.л. олио
се задушават морковите и целината, нарязани на дребни кубчета и се
изсипват към яденето. Слагат се гъбите и картофите, нарязани на едро и
грахът. Щом и те се полусварят, се добавят едро нарязаните домати.
Преди да се поднесе яденето, се поръсва със ситно нарязания магданоз.
|