250 гр кайма 1 глава кромид лук 1 скилидка чесън 3 домата 1 ч.л. черен пипер 1 ч.л. едро смлян червен пипер 1 в.ч. брашно сол магданоз 2 в.ч. ориз 2 с.л. краве масло 1 с.л. олио 3 в.ч. топла вода 2 ч.л. сол
Почистеният ориз се залива с хладка
вода и се оставя да почине 20 мин. След това се измива обилно с вода и
се задушава в сгорещеното олио. Доливат се 3-те чаши вода.Оставя се
на среден огън докато оризът поеме водата и набъбне. След като пилафът стане готов се
залива с разтопеното и сгорещено краве масло. Тенджерата се покрива с хавлиена
кърпа и пилафът се оставя да почине 10-15 мин. Каймата се омесва със ситно
накълцаните лук и чесън.Подправя се със сол,черен и червен пипер. От сместа се късат парчета,от които
се оформят топчета с големина на орех. Кюфтетата се овалват в брашно и се
запържват в сгорещено олио. Доматите се обелват и нарязват на
кубчета, задушават се в малко мазнина. При сервиране върху пилафа се слагат
поняколко кюфтенца, които се заливат с доматения сос и се поръсват с
накълцан магданоз.