240 г брашно , 15 г прясна мая , около 150 г гореща вода , 1 лъжица олио , 500
г зрели домати или 420 г консервирани домати , 10 сардини , 180 г
сирене \"моцарела\" или \"бел паезе\" , риган или майорана , 2 лъжици
зехтин , черен пипер , сол
Прибавяме към пресятото брашно сол, маята, размита в топла вода, олиото
и правим средно твърдо тесто. Поставяме го върху дъска и месим още
малко. Слагаме го в намазан с олио съд, покриваме с кърпа и оставяме да
втаса. Разделяме тестото на две части, поизмесваме малко, правим два
кръга с диаметър 24 см, поставяме ги в намазана с мазнина тавичка,
прибавяме едро нарязаните домати, нарязаните по дължина сардини,
посоляваме, подправяме и оставяме малко да втаса, печем в умерена
фурна, 5 минути преди края поставяме тънки парченца сирене. Поднасяме
пицата гореща.
|