Main » 2009 » Септември » 8 » Пица Болонезе:
|
За тестото:
2 бр. яйца 1/2 кубче мая, разтворена в хладка вода 500 г брашно 1 и 1/2 с.л. кисело мляко щипка сол щипка захар
За плънката:
1 бр. домат 3-4 листа пресен босилек 100 г кайма, омесена с лук и подправки 60 г сирене зехтин или олио
Яйцата се разбиват. Добавя се киселото мляко и отново се разбива. След
което се слага солта и захарта, добавя се и разтворената мая. Разбърква
се добре. Сместа се изсипва в брашното и се замесва меко тесто, като се
добавя вода. От него се нарязват топки колкото портокали и се
разточват. Тавата се намазва с олио, слага се блата за пицата. Доматът
се настъргва на ренде. Пицата се намазва с доматения сок. След това се
слагат нарязаните на ситно листа пресен босилек. Каймата се накъсва на
ситно и се слага върху доматения сок. Отгоре се настъргва сиренето и
пицата се слага да се пече в предварително загрята фурна. Сервира се
топла, придружена със сосове от майонеза, кетчуп или горчица.
|
Category: ПИЦИ, СПАГЕТИ |
Views: 1104 |
Added by: oldnickns
| Rating: 0.0/0 |
|