2 глави лук 3 бр. по-големи тиквички 1-2 бр. патладжани 800 г домати от консерва 2 бр. мариновани чушки (може от буркан) 4-5 с.л. зехтин 2-3 скилидки чесън сол, черен пипер, 2-3 дафинови листа 8 бр. яйца 30 г сирене Ементал, нарязано на тънки лентички
В тиган се сгорещява зехтинът, след което се добавят нарязаният на
ситно лук, запържва се добре, посолява се на вкус, добавя се черен
пипер, прибавят се доматите, патладжанът, нарязан на дребни кубчета,
тиквичките, патладжана, нарязаните на лентички чушки, нарязаните
скилидки чесън и дафиновите листа. Всичко се разбърква и се запържва
добре в зехтина. След запържването дафиновите листа се премахват. След
това в отделен тиган се загрява другата част от зехтина. Разбиват се 2
бр. яйца, изсипват се в тигана. Оставя се яйцето да се запържи. Добавят
се лентичките Ементал. След 2-3 минути върху половината от омлета се
слага от плънката, затваря се с другата половина. Поднася се топъл.
|