1 кубче мая за хляб
![](http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:he4_wCWMweJfQM:http://images21.snimka.bg/004056568.jpg)
4 яйца
180 гр. захар
150 мл. олио
100 мл. прясно мляко
щипка сол
лимон
брашно (700-800гр)
Всички продукти трябва да са със стайна температура. Маята се разбърква
с млякото, към нея се прибавя едно яйце, щипка сол, захар и малко
брашно, за да се получи рядка смес. Оставя се втаса. Отделя се един
жълтък и останалите яйца се разбиват със захарта до побеляване,
прибавят се олиото, лимоновата кора и се смесват с останалата смес.
Прибавя се брашното и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
Разро4ва се кора с дебелина около 5-7 мм и се режат триъгълници със
страна около 10см и се навиват кифлички. Може да се напълнят със сладко
и смлени орехи, стафиди или шоколад. Кифлите се намазват с разбит
жълтък (по желание се поръсват със захар) и се пекат в умерена фурна.