Пон, 2020-11-30, 07:33Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Септември » 26 » Кюфтета с доматен сос:
18:51
Кюфтета с доматен сос:
За кюфтетата:
500 г смляно месо
1 филия (75 г) бял хляб
1/2 ч.ч. (100 мл) прясно мляко
1 бр. яйце
1 глава (50 г) кромид лук
1/3 ч.ч. (60-70 г) растително масло
5 с.л. (50 г) брашно
черен пипер
магданоз
сол

За соса:
2 глави (100 г) кромид лук
3 с.л. (30 г) брашно
4-5 бр. (300 г) домати
1/4 ч.ч. (50 мл) растително масло
сол
черен пипер
магданоз
чесън

 На кюфтетата: Месото се омесва със ситно нарязания лук, натопения в млякото хляб, яйцето, нарязания на дребно магданоз, черен пипер и сол на вкус. От сместа, след като престои 1 час, се оформят еднакви по големина кюфтета. Овалват се в брашното и се изпържват в сгорещената мазнина. Поставят се в затоплен съд и се похлупват, за да се запазят топли до поднасянето им.
Вместо да се пържат кюфтетата могат да се опекат на фурна в тавичка, намазана обилно с мазнина!

На соса: Лукът, нарязан на дребно, се задушава в мазнината до омекване, след което се прибавят доматите, настъргани на ренде. Когато се изпари водата от доматите, се прибавя брашното и се запържва леко. След това се налива по малко студена вода, докато се получи рядък сос. Сосът се посолява и се оставя да ври на тих огън, докато се сгъсти, колкото е необходимо. Преди свалянето му от огъня се подправя на вкус с черен пипер, счукан чесън и ситно нарязан магданоз.

При поднасянето на ястието, кюфтетата се заливат със соса.
Category: ЯСТИЯ С МЕСО | Views: 1378 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Септември 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините