пиперки от
сорта Сиврия около 450 г (5-7 бр.),
готово кьопоолу 300 г (около 1 чаена
чаша), краставица 100 г (1/2 или 1 бр.), 2 домата, растителна мазнина (зехтин) 30 мл (3
супени лъжици), копър, оцет и сол на
вкус.
Пиперките се изпичат,
обелват се, почистват се от семето,
посоляват се леко отвътре и се
поливат с оцет и зехтин.
Краставицата се обелва и се нарязва
на малки кубчета, които се
размесват със ситно нарязан копър и
малко сол. С тази смес се пълнят
пиперките. Готовото кьопоолу се
поставя в средата на чинията за
поднасяне, а наоколо се нареждат
напълнените пиперки. Салатата се
улрасява се кръгчеата от червени
домати, полива се с оцет и зехтин и
се поднася.
|