500 г кадаиф 1 ч.ч. (200 г) счукани орехови ядки 125 г масло 1 ч.ч. (5 г) канела
За сиропа:
5 ч.ч. (1 л) вода 5 ч.ч. (1 кг) захар сок от 1/2 лимон 1 г лимонена киселина
Кадаифът се разделя на две равни половини. Едната половина се разстила
в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки,
примесени с канелата. Отгоре се слагат парченца от маслото и се
разстила останалият кадаиф. Пече се в слаба фурна до розово оцветяване.
В това време се приготвя сиропът от захарта и водата, в който, след
като ври 20 минути, се прибавя сокът от лимона и разтворената лимонена
киселина. Изваденият от фурната кадаиф се залива с охладения сироп.
|