1 ч. ч. прясно мляко 1 пакетче масло (125гр.) /меко,нарязано на парчета/ 1ч. ч. захар 3/4ч.ч. тъмно какао 3бр яйца 1 1/2 ч. ч. брашно 1ч.л. бакпулвер 1/2ч.ч. смлени орехи
Загряваме прясно мляко, захар, какао и краве масло. Оставяме да ври на тих
огън при непрекъснато бъркане/да не загори/,докато сместа леко се
сгъсти. Отделяме 3/4чаена чаша за глазура. Оставяме сместа да изстине. Включваме фурната да загрява до 180-200градуса. Объркваме брашното с ванилия и бакпулвер. Разбиваме
яйцата с миксер. Прибавяме шоколадовата смес при непрекъснато бъркане на
ниска степен на миксера. Добавяме брашняната смес и объркваме добре,ако
е нужно използваме миксер на ниска степен на разбъркване. Прибавяме
смлените орехи и разбъркваме. Разстиламе в малка тавичка върху хартия за
печене. Стените на тавичката са намазани предварително с краве масло. Печем около 30мин.в предварително загрята фурна. Проверяваме с клечка дали е изпечен сладкиша,тя трябва да е суха. Изключваме фурната и оставяме сладкиша в нея на полуотворена вратичка. Около 10мин. след като е изпечен сладкиша изваждаме и нарязваме на малки парчета.С лъжица заливаме с шоколадовата смес. Оставяме да изстине.
|