свинско месо, прошарено със
сланина, 400 г, праз лук 100 г (2 стръка),
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка),
картофи 100 г (1-2 бр.), ориз 150 г (7-8
супени лъжици), няколко зърна черен
пипер, 1 лютива пиперка, сол на вкус.
Месото се нарязва
на ситно и се пържи до зачервяване в
собствената мазнина. Прибавя се
ситно нарязаният праз и се
задушава, а след това се слага
червеният пипер и се наливат 3-4
чаени чаши зелев сок и 2-3 чаени чаши
гореща вода. Когато заври
течността, се прибавят оризът и
картофите, нарязани на кубчета,
едро счуканият черен пипер и сол на
вкус. Чорбата се вари до готовност.
Поднася се гореща. Към нея по
желание се прибавя препечена
лютива пиперка.
|