яйца – 3 бр.
прясно мляко – 1 ч. ч.
сирене – 300 гр.
масло – 1 пакетче
мая
сол – 1 ч. л.
захар – 1 ч. л.
брашно
Маята се разтваря със солта и захарта. Замесва се меко тесто. Оставя се
да втаса 20 - 30 минути. Дели се на няколко равни части. Точат се кори около 5 мм дебелина. Всяка кора се маже с масло и сирене.
Навиват се спирално и се редят в намазана с олио тава, добре е да е по
- дълбока, иначе тръгва навън. Оставят се да втасат при стайна
температура около 25 градуса. Намазва се с жълтък и се пече. След като се изпече се покапва със студена вода за да стане хрупкава горната коричка, може да се завие с мокра кърпа. Реже се след като изстине.
|