30 г краве масло 4 печени червени чушки
200 г кренвирши
100 г топено сирене
2 домата
4 яйца
черен пипер
червен пипер
Кренвиршите се обелват, нарязват се на кръгчета. Пушеното сирене се
нарязва на кубчета и се смесва с кренвиршите. Гювечетата се намазват с
краве сирене. На дъното се поставят почистените и нарязани на ивици
чушки. Отгоре се разпределя сместа от кренвиршите и сиренето. Покриват
се с филийки от доматите, които се поръсват с черен пипер. Фурната се
загрява на 180 С. Ястието се запича за 20 минути. Отгоре се чуква
внимателно по 1 яйце и се поръсва с червен пипер. Гювечетата се
допичат, докато стегнат яйцата.
|