500 г. кайма 1 филия бял хляб 5 яйца кимион чубрица магданоз черен пипер 1 гл. лук
В дълбок съд се слага каймата, намокрената и изстискана филия хляб без
кората, 1 яйце, малко чубрица, кимион, магданоз и черен пипер. Добавя
се и настъргания лук. Всичко се омесва добре и се оставя в хладилника
най-малко за 1 час. Каймата се разделя на 4 топки и се поставя в
тавичка или в гювече. С лъжица натискаме по средата на всяка топка за
да се оформи дупка, която може да побере 1 сурово яйце. Печем на 200
градуса 15-20 минути. Изваждаме от фурната и слагаме суровите яйца (ако
дупката е запълнена издълбайте я отново). Печем отново до забулване на
яйцата.
|