2 патладжана олио за пържене
5 средно големи домата
2 супени лъжици олио сол
4- 5 скилидки чесън
магданоз
Измийте и нарежете патладжаните на тънки парчета по дължина. Посолете
ги и ги оставете така за около 30 минути. Измийте ги, за да се изчистят
от черната вода, която пускат и от част от солта. Изпържете ги и ги
наредете в чиния. Отгоре залейте с доматен сос, който ще приготвите
така:
Нарежете доматите на дребни парченца или ги смелете. Сложете ги в
дълбок съд и започнете да ги варите, докато намалят обема си с 1/3.
Прибавете 2–те лъжици олио и посолете на вкус. Продължете да изварявате
доматите още 5 минути, след което овкусете с накълцания чесън. Залейте
изпържените патладжани с готовия сос и ги поръсете с нарязан магданоз.
|