Пет, 2024-04-19, 11:36Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Август » 22 » Баклава:
11:09
Баклава:
500г. кори
300г. прясно масло
250г. орехови ядки
750г. захар
500г. вода
лимонов сок




Корите се нареждат една върху друга. Между тях се слагат нагънати кори, за да се получи по-голяма височина. Работи се с полуизсъхнали кори. Когато се наредят две трети от корите, слага се плънката от орехи, които предварително са смлени. Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, квадрати или ромбове. Залива се равномерно с кипяща мазнина и се пече до зачервяване. Опечена и изстинала, баклавата се залива с хладък сироп, който е врял около 10 минути. Към сиропа се слага киселина - лимон или лимонтозу на вкус, за да не се озахари баклавата. За да се получи лъскавина, излишният сироп се събира, като тавата се наклонява. Изважда се едно парче и с лъжица се събира не погълнатият сироп, който кипва отново, за да се посгъсти, и с него баклавата се залива отгоре. Поднася се след няколко часа или на другия ден.

Category: ДЕСЕРТИ | Views: 901 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Август 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините