1 пиле около 1,2 кг
1 зелка около 2 кг
2 с.л. олио
5-6 домата или 3 с.л доматено пюре
1 връзка магданоз
10-12 зърна черен пипер сол на вкус
Пилето се изчиства, измива и нарязва на порции. Зелето се
изчиства, измива и се отстраняват от него твърдите части, а останалото
се нарязва на ивици. В дълбока тенджера се слага половината зеле, върху
него пилешките парчета, а отгоре останалото зеле. Овкусява
се и се слагат настърганите на едро ренде домати, олиото и 2 ч.ч. вода.
Слагат се зърната черен пипер и се вари около един час. Ако е
необходимо, се долива още вода. Когато е готово, яденето се наръсва със ситно нарязания магданоз.
|