600 - 700 гр. картофи
2 гл. лук
1 зелена пиперка
1 вр. магданоз
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. брашно
1 ч.л. оцет
Щипка захар
Черен пипер
Сол
Олио
Чубрица
Обелват се картофите и се сваряват в подсолена вода. Нарязват се на едро. В дълбок съд се запържва скълцания лук. Прибавя се брашното, разбърква се и се разрежда с около литър вода. В така получения сос, се слагат подправките - щипка захар, чубрицата, черния и червения пипер и една чаена лъжичка оцет. Когато соса заври се прибавят картофите и нарязаната пиперка.
Ястието се оставя да поври още 15 минути, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сваля от огъня.
|