500 гр. свински вратни пържоли
500 гр. пилешко месо
500 гр. телешко месо
300 гр. пушен бекон
Тънка наденица
1 кисела зелка
1/2 ч. ориз
Дафинов лист
Чер пипер (зърна)
Червен пипер
Олио
Добре е Капамата да се прави в глинен гювеч. По - голяма част от зелето
се нарязва на ситно. На дъното на гювеча се слага малко олио и един ред
от нарязаното зеле. След това продуктите започват да се редят в
следната последователност: върху нарязаното зеле се слагат оформени
колелца от тънката наденица и телешкото месо. Покрива се с ред нарязано
зеле. Върху него се реди пилешкото месо и беконът. Отново се слага ред
нарязано зеле. Следва да се наредят свинските пържоли. Между редовете
се поръсва ориз, черен и червен пипер и се слага дафиновият лист.
Добавя се 1 ч. вода. Всичко се завива с цели листа от зелето, захлупва
се и се слага да се пече във фурна, на по ниски градуси.