Продукти за блата: 4 яйца, 7 с.л. захар, 7 с.л. брашно, 1 бакпулвер,
2 ванилии Продукти за сиропа: 3 ч.ч. вода, 2 ч.ч. захар, 2 ванилии, 1-2 с.л.
лимонов сок
Приготвяне на блата: Разбиват се яйцата със захарта много добре до
побеляване. Прибавя се брашното с бакпулвера с него и ванилията и се доразбива. Изсипва се в намазана с олио и поръсена с брашно
тавичка и се пече в предварително загрята умерена фурна до златисто.
Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се смесват и се кипват до разтапянето
на захарта напълно.Сваля се от котлона и веднага се слагат ванилията и
лимоновия сок.
Изстиналия напълно блат се надупчва с вилица и се залива с половината от
горещия сироп. Веднага се нарязва на парчета и се залива с останалия горещ
сироп. Покрива се с кърпа,за да се задуши. След като е готово реването може по
желания да се поръси със смлени или счукани ядки.
|