300 гр. телешко смляно месо
1 глава ситно нарязан лук
2-3 домата 1/2 чаена чаша ориз
4 с.л. растително масло
8 средно големи чушки черен пипер
червен пипер
ситно нарязан магданоз
Лукът се задушава в растителното масло до златист цвят,след което се прибавя оризът и се пържи 3-4 минути. Налива се 1 ч.ч. гореща вода. Сместа се кипва и се отстранява от
огъня, когато оризът е попил течността, размесва се с месото, прибавя
се сол, черен, червен пипер и магданоза. Чушките се пълнят, без да се претъпкват с плънката, след което се
поставят в широк съд. Отстрани внимателно се налива до половината им
гореща вода. Варят се на тих огън около 40 минути, като се долива 1-2 с.л. гореща вода.
|