700 г пилешки дробчета 2 глави кромид лук 3 домата 3-4 червени чушки 2 с л зехтин 1 1/2 с л краве масло сол
магданоз
брашно
прясно мляко
Пилешките дробчета се почистват, измиват се и се изкисват в прясно мляко 1-2 часа.
Изцеждат се хубаво и се подсушават с кухненско руло.
Пилешките дробчета се панират в брашно, като се изтърсват от излишното брашно.
Изпържват се на 2-3 пъти в сгорещената мазнина.
Изваждат се, посоляват се и се оставят върху кухненско руло да се отцедят.
След което се поставят в съд с капак.
В същият тиган (при необходимост се прибавя мазнина) се изпържва до златист цвят почистеният и нарязан на полумесеци лук.
Прибавят се почистените и нарязани на дребно домати и чушки.
Сместа се задушава на умерен огън, до изпарение на течността и омекването на зеленчуците.
Порциите се поднасят, като в средата се поставят дробчетата, които се заобикалят със зеленчуковата смес.
По желание ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз.
|