3 бр. патладжани 3 бр. моркови 3 глави кромид лук 3 бр. домати 5 скилидки чесън 1 глава целина 100 мл олио магданоз сол
Патладжаните се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят да се
отцедят, за да отделят горчивата си вода. След това се изпържват.
Морковите, целината и лукът се нарязват на кубчета. Запържват се до
омекване на зеленчуците и към тях се добавя чесъна. Два от доматите се
обелват, нарязват и се слагат при останалите продукти. Посолява се на
вкус. Сместа се оставя да ври, докато изври течността. Изпържените
патладжани се редят в тавичка, като помежду им се слага от
зеленчуковата смес. Най-отгоре ястието се покрива с резенчета от
домати. Пече се в умерена фурна. След като се извади се поръсва с
магданоз.
|