Main » 2009 » Август » 11 » Картофена крем супа:
21:44 Картофена крем супа: |
500 г картофисол или 2 кубчета гъбен или пилешки бульон 1 с.л. масло (маргарин) 1 с.л. препечено брашно Крутони: 3-4 филии стар хляб 2-3 с.л. олио
Обелените картофи се варят в 1-1.2 л вода. Смачкват се с уред за пюре
(или с преса за картофи). Добавя се сол или натрошени кубчета гъбен или
пилешки бульон. Може да се сгъсти със препеченото брашно, размито в
малко студена вода. Оттегля се от огъня и се прибавя маслото. Хлябът се
нарязва на кубчета, поръсва се с олиото, размесва се хубаво и се
запържва в тефлонов тиган или се запича във фурна. Слага се при
сервирането.
|
Category: ЧОРБИ, СУПИ |
Views: 871 |
Added by: oldnickns
| Rating: 0.0/0 |
|