500 г кашкавал 3 яйца 3 кафени чашки бира 5 супени лъжици брашно 3 кафени чашки растително масло 1/4 връзка магданоз череп пипер сол на вкус
Кашкавалът се почиства от кората и се нарязва на парчета, дълги 5-8 см и широки 1-2 см. Жълтъците, брашното и бирата се разбиват до получаването на кашообразна маса, към която се прибавят разбитите на сняг белтъци, малко сол и черен пипер. Парчетата от кашкавала се потапят в бирената паста и се изпържват в сгорещената мазнина. В същата мазнина се изпържват съвсем леко предварително измитите и подсушени в суха кърпа клончета от магданоза (пържат се за кратко време, за да не се промени цветът им). Ястието се поднася веднага след приготвянето му, като се гарнира с изпържените клончета от магданоз и по желание с пържени картофи и зелена салата.
|