- 2 глави (100 г) кромид лук
- 1 кг картофи
- 3-4 бр. (200 г) домати
- 1 връзка магданоз
- 1 ч.л. (5 г) червен пипер
- 1 с.л. (10 г) брашно
- 1/4 ч.ч. (50 мл) растително масло
- черен пипер
- сол
Месото се омесва със ситно нарязаните лук и магданоз, черен пипер и сол
на вкус. От сместа се оформят малки топчици, които се изпържват в
мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се запържват
доматите, настъргани на ренде, а след това се прибавят червеният пипер
и брашното. Налива се топла вода и в полученият сос, след като заври,
се пускат изпържените топчици и картофите, нарязани на кубчета. Ястието
се посолява на вкус и се вари около 20-30 минути или се пече във фурна.
|