- 200 г ориз
- 4-5 бр. домати или консерва от домати
- 1 глава лук
- магданоз
- сол
- олио
- черен пипер
Оризът се измива добре и се накисва с вода за 20 минути. Доматите се
обелват и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се
запържва в 4-5 с.л. олио. Прибавя се изцеденият от водата ориз и се
запържва, докато оризът стане прозрачен. Сипва се 400 мл гореща вода,
посолява се на вкус и се оставя да ври на умерен огън около 10 минути.
Добавят се доматите и ситно нарязания магданоз и се оставя да ври още
20 минути, докато оризът поеме течността. По желание може след като се
прибавят доматите, ястието да се сложи в тава и да се пече във фурна.
Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.
|