Мая (колкото 1/2 кибритена кутийка)
Около 500гр брашно
1 яйце
200гр. сирене
сол
вода
олио
масло
Маята се замесва със 100мл. хладка вода, 1щ.сол и 1.с.л. брашно-оставя се да шупне..
След това се добавят 200мл.вода, 3 с.л.олио и се замесва тесто с брашното-колкото ви поеме.
Оставяте на топло да втаса..
В намазнена тава се нареждат топки-които оформяте с намаслени ръце..оставят се да втасат.
Заливката се приготвя от 2/3 масло,2с.л. брашно, 2с.л. вода, 1 щ сол, 1 яйце и натрошеното сирене.
Разбиват се и се залива отгоре..
Пече се на умерена фурна( 160-180) градуа отдолу и отгоре.
Сервира се поръсена с пудра захар.
|