500 г тиквички, 50 г масло, 1 ч.л/ горчица, 1/2 глава лук, 250 г картофи (сварени небелени)
6 с.л. олио
14 врьзка копьр
1/2 щипка индийско орехче (настьргано)
300 г кисело мляко
2 скилидки чесьн
100 г извара
черен пипер, сол
Обелете тиквичките и ги настьржете на едро
ренде. Посолете ги и ги оставете да престоят 40 минути; Настьржете лука
и го разбьркайте с размекнатото масло. Поръсете с черен пипер и
оставете така сместа да отлежава; През това време обелете сварените
картофи и ги настьржете на ситно ренде. Нарежете наситно копьра;
Изстискайте добре тиквичките и ги сложете в дьлбока купа; Прибавете
картофите и подправете с индийското орехче и копьра; Омесете всичко
добре и с влажни рьце оформете кюфтета. Изпьржете ги до златисто в
нагорещено олио; Обелете чесьна и го пресовайте. Разбьркайте го с
киселото мляко, изварата и порьсете сьс сол на вкус; Разпределете
кюфтетата и поднесете с млечния сос.
|