2-3 бр. патладжани 1 бр. тиквичка 4 бр. домати 3 бр. чушки (зелена, жълта и червена) 2 клонки целина 2 глави лук 2 скилидки чесън 5 с.л. олио 1/2 ч.ч. сухо бяло вино 1 дафинов лист връзка магданоз сол смлян черен пипер 1 ч.ч. зеленчуков бульон
Измиват се патладжаните и се нарязват на кубчета. Измива се и нарязва
тиквичката на кръгчета с дебелина около 0.5 см. Обелват се доматите и
се нарязват на кубчета. Чушките се почистват и измиват и се нарязват на
тънки кръгчета. Целината се нарязва на ситно. Нарязват се лукът и
скилидките чесън на ситно, после леко се задушават в загрятото олио.
Добавят се целината, дафиновия лист, налива се виното и се задушава за
5 минути. Прибавят се останалите зеленчуци, залива се с бульона и се
задушават докато омекнат.
|