За тестото
6 яйца, 150 гр. брашно, 120 гр. захар
За крема
9 яйца, 300 гр. захар, 400 гр. масло, ванилия, 50 гр. брашно или нишесте, 100 гр. размекнат шоколад
Блатове
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците с 2/3 от захарта се
разбиват, докато се сгъстят. Жълтъците се разбиват с останалата 1/3 от
захарта. След това двете смеси се смесват бавно и се добавя брашното.
Пече се на обрашнена и намазана с олио тава на 180 градуса. След това
се разделя на 6 блата (реже се с конец).
Крем
Маслото се разбива с рамекнатия шоколад. Яйцата се разбъркват със
захарта, нишесте (или брашно) и се бъркат на бавен огън докато, стане
хомогенна смес. След това се бъркат, докато изстине. Яючената смес се
прибавя към шоколадено маслената.
5 блата се подреждат с крем между тях, а шестият се покрива с разтопена захар.
|