Пон, 2020-11-30, 07:29Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2009 » Октомври » 11 » Торта Добуш:
11:42
Торта Добуш:
За тестотоhttp://www.gastronom.bg/UserFiles/pic_cache/cache_91f5e6800ab4b10579197c7ff5d9635f7b06e01c.jpg
6 яйца,
150 гр. брашно,
120 гр. захар

За крема
9 яйца,
300 гр. захар,
400 гр. масло,
ванилия,
50 гр. брашно или нишесте,
100 гр. размекнат шоколад


Блатове
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците с 2/3 от захарта се разбиват, докато се сгъстят. Жълтъците се разбиват с останалата 1/3 от захарта. След това двете смеси се смесват бавно и се добавя брашното. Пече се на обрашнена и намазана с олио тава на 180 градуса. След това се разделя на 6 блата (реже се с конец).

Крем
Маслото се разбива с рамекнатия шоколад. Яйцата се разбъркват със захарта, нишесте (или брашно) и се бъркат на бавен огън докато, стане хомогенна смес. След това се бъркат, докато изстине. Яючената смес се прибавя към шоколадено маслената.

5 блата се подреждат с крем между тях, а шестият се покрива с разтопена захар.


Category: ДЕСЕРТИ | Views: 1219 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Октомври 2009  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините