4 бр. телешки шницела
2 - 3 глави лук
200 ml телешки бульон
50 гр. масло
3 - 4 с. л. брашно
Сол
Чер пипер
Олио за пържене
Шницелите внимателно се начукват до достигане на дебелина от 5 - 6 mm.
и се посоляват и пиперосват. Месото се овалва само от едната страна в
брашното и се слага с тази страна надолу да се пържи в тиган със силно
нагрято олио. Пържи се 5 - 6 мин., след което се обръща от другата
страна. Изважда се преди да е напълно готово и се оставя настрани.
Лукът се нарязва тънко "жулиен", овалва се в брашно и се пържи докато
стане златист и хрупкав в мазнината останала от шницелите, като при
нужда се добавя още олио. В друг дълбок съд се слага маслото и след
като се разтопи и нагрее се добавя 1 с. л. брашно. Добавя се и бульонът
и като заври се добавя месото. Готви се още 5 - 7 мин. Шницелите се
сервират в чинии, поляти с полученият сос и поръсени с препърженият
лук. Гъстотата на соса преди това може леко да се коригира с брашно,
или вода. Гарнитурата е обикновено картофена салата.
|