Вт, 2024-03-19, 13:26Welcome Гость

КУЛИНАРСТВО

Main » 2010 » Януари » 10 » Салата Цезар
21:47
Салата Цезар
3 средни глави салата, измити, подсушени, изчистени и накъсани на едро
8 филета аншоа
2-3 скилидки чесън
3-4 с.л. зехтин
пресен лимонов сок на вкус
3 рохки яйца, сварени за 1 минута и веднага охладени със студена вода
1 ч.л. горчица
1 с.л. сос Уорчестър
5-6 с.л. настърган пармезан
1 ч.ч. крутони
прясно смлян черен пипер на вкус


Изчистете зелената салата от пожълтелите и наранени листа, измийте и добре подсушете. Накъсайте или нарежете на 3-4 см. парчета и поставете в хладилник за 30 минути, за да станат хрупкави. За да направите крутоните, нарежете хляб на кубчета и след това изпържете в голямо количество олио докато станат хрупкави, извадете с решетъчна лъжица и отцедете върху кухненска хартия или решетка. Ако не искате да пържите – наредете хлебните кубчета в намазана с олио тавичка и леко поръсете с олио и запечете във фурната.
Обелете скилидките чесън, поставете ги в голяма дървена купа и с дървена лъжица ги смачкайте по стените на съда. Извадете по-голямата част от чесъна ( чесновото масло, останало по стените на дървената купа ще придаде аромат на салатата). Добавете филетата аншоа в купата и разтрийте с дървена лъжица. Добавете горчицата, сос Уорчестър, лимоновият сок, настърганият пармезан и рохките яйца и разбъркайте много добре докато се получи кремообразна смес.
Добавете крутоните и парчетата зелена салата. Внимателно разбъркайте. Разпределете в чиниите за сервиране и поднесете, поръсена с прясно смлян черен пипер на вкус.
Category: САЛАТИ | Views: 1011 | Added by: oldnickns | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
ble" width="100%" border="0" cellpadding="2" cellspacing="1">
Име *:
Email:
Код *:
Категории
ПОДПРАВКИ [28]
КОКТЕЙЛИ [15]
АЛАМИНУТИ [38]
ЗАКУСКИ [31]
САЛАТИ [36]
ЧОРБИ, СУПИ [33]
ЯСТИЯ С МЕСО [70]
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО [35]
ПРАЗНИЧНО МЕНЮ [22]
ДЕСЕРТИ [31]
ПИЦИ, СПАГЕТИ [12]
СВЕТОВНА КУХНЯ [26]
ЗИМНИНА [11]
СОСОВЕ [2]
Регистрация/Вход
Видеорецепти
Преводач
Календар
«  Януари 2010  »
ПонВтСрЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ТОЧНО ВРЕМЕ
ОБЛАК
АЛАМИНУТИ Пача Банани в ром: Свинско с прясно зеле Шарена туршия НАЧАЛО ПОДПРАВКИ КНИГА ЗА ГОСТИ Парена туршия Боб яхния МЕРКИ ЗИМНИНА ЗА ДЕСЕРТ МАЛКИ ТАЙНИ ЗАКУСКИ ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ ЯСТИЯ С МЕСО Запечена тиква с мляко ОБЯВИ FAQ (въпрос/отговор) НАЙ-ГЛЕДАНИ ХРАНИ СВЕТОВНА КУХНЯ Пиле жулиен МАЛКО ИСТОРИЯ Печени белени чушки ЗА МЕСАТА ФОТО ФОРУМИ САЛАТИ ДИЕТИ Кордон Бльо Пилешка кавърма Медалион с гъби КАЛОРИИ Шницел от кайма ПИЦИ, СПАГЕТИ ЧОРБИ, СУПИ ЗА РИБАТА ПРАЗНИЧНО МЕНЮ Картофи соте Рачел от тиква КОКТЕЙЛИ Пиле с лук: ОБРАТНА ВРЪЗКА Панирани пилешки хапки ДЕСЕРТИ
Времето
Гласувайте за нас!
Гласувай за мен в BGTop100.com
По страни


Статистика
 
 
Page Ranking ToolТОП СТРАНА
  
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
tumblr visit counter
Архив
Like Box
Реклами
Социални мрежи
share Bookmark and Share
Новините