кисело зеле – 8 бр. листа
свинско месо – пържоли 8 бр. без кост
кисели краставички – 2 – 3 бр.
кашкавал – 200 гр.
шунка – 200 гр.
гъби – 150 гр.
черен пипер
чубрица
червен пипер
Листата на зелето се обработват като им се маха твърдата част, върху
всеки лист се поставя по една пържола върху нея се слага кашкавал
нарязан на тънка филиика, шунката, гъбките нарязани на филиики и
парченце краставичка, всичко това се поръсва със смлян черен пипер и
чубрица и листото зеле се завива като сарма.
Поставят се в глинен гювеч, заливат се със топла вода да се покрият
сармите, поръсват се със червен пипер и се пекат на 200 градуса около
2часа.
|